Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

PEREKA CERITA |TV ONLINE |RADIO ONLINE| SINOPSIS | DOWNLOAD DRAMA, MUSIK, VIDEO KLIK, GAMBAR DAN MOVIE| UMP SHARING | TRAILER | TUTORIAL | YOUTUBE |MEDIAFIRE | HOTFILE

older | 1 | .... | 23 | 24 | 25 | (Page 26) | 27 | 28 | 29 | .... | 60 | newer

  0 0
 • 05/05/13--22:26: MISIKU KUZA (ASTRO RIA)
 • MISIKU KUZA (ASTRO RIA)
  JUMLAH EPISOD: 13
  MULA TAYANGAN: 6 Mei 2013
  MASA: 10 malam
  PELAKON : Arja Lee, Erin Malik,Hairul Azreen  SINOPSIS MISIKU KUZA (ASTRO RIA)
  Seorang doktor kacak bernama Aaron aziz(Arja Lee) tidak lagi mempercayai cinta selepas dikhianati oleh bekas isterinya dulu.Bagaimanapun kehadiran Kuza(Erin Malik) yang menjalani latihan di hospital tempat kerjanya telah merubah persepsi Dr Aaron tentang cinta.

  Namun cintanya itu diganggi oleh adiknya sendiri lakonan Hairul Azreen yang turut mempunyai perasaan terhadap Kuza. Sikap Kuza yang berani dan jujur telah memikat kedua-dua jejaka itu kerana masing-masing pernah berhadapan situasi ‘hitam’ bersama wanita.

  0 0
 • 05/06/13--06:19: KARLOS (DOWNLOAD)

 • KARLOS (TV3)
  MENGGANTIKAN DRAMA : Spy M
  MULAI: 4 Mac
  HARI: setiap hari Isnin
  MASA: 9.00 malam
  PELAKON: Johan As’ari, Syazwan Zulkifly, Namron, Sherlie Merlis, dibantu oleh Azhar Sulaiman, Leez Rosli, Elmy Moin, Ika Zulkifli, Nur Risteena dan Jay Iswazir.  DOWNLOAD KARLOS (TV3)
  Karlos Episod 01 = DOWNLOAD
  Karlos Episod 02 = DOWNLOAD
  Karlos Episod 03 =DOWNLOAD 18/3
  Karlos Episod 04 = DOWNLOAD 25/3
  Karlos Episod 05 = DOWNLOAD 1/4
  Karlos Episod 06 = DOWNLOAD 15/4
  Karlos Episod 07 = DOWNLOAD 6/5
  Karlos Episod 08 =
  Karlos Episod 09 =
  Karlos Episod 10 =
  Karlos Episod 11 =
  Karlos Episod 12 =
  Karlos Episod 13 =
  Kredit: kepalabergetarFB pereka cerita,  SINOPSIS KARLOS (TV3)
  Karlos menelusuri perjalanan hidup seorang remaja bernama Irwan Zaid (Johan As’ari) yang sering dipinggirkan di dalam keluarga terutama oleh bapanya sendiri, Rashid (Namron). Beliau disisihkan sehingga ibunya sendiri iaitu Zai (Sherlie Merlis) tidak mampu melakukan apa-apa. Rashid, seorang kaki judi yang sangat membenci Irwan dengan alasan yang tidak diketahui. Dendam dan marahnya pada anak ini sampai sanggup tidak memberikan belanja dan tidak mahu melihat Irwan ketika dia berada di rumah.

  Tanpa perhatian dan kasih sayang seperti adik-beradiknya yang lain, Irwan cuba membina kehidupan di atas kakinya sendiri. Irwan belajar membaraikan motorsikal dari dua orang kawan barunya, Joe dan Qiwek.
  Penduduk di Sentul mula resah dengan kes kehilangan motorsikal dan pada waktu yang sama, Inspektor Mahadhir (Azhar Sulaiman) ditugaskan menyiasat kes tersebut. Selepas sebulan memantau, Mahadhir berjaya menangkap Irwan. Irwan dibicarakan di mahkamah dan kemudian dihantar ke Pusat Pemulihan Akhlak Teluk Panglima. Di sana, Irwan mula mempelajari erti sebenar penderitaan.


  Sebagai pelatih baru, Irwan tidak mempunyai kawan. Malah, dia hampir diliwat oleh Adib (Jay Iswazir) tetapi mujurlah dia diselamatkan oleh seorang lagi pelatih bernama Kenji (Syazwan Zulkifly). Bagi Kenji, melihat Irwan seperti melihat dirinya, dia sangat memahami apa yang sedang dilalui oleh Irwan. Sejak itu, Irwan mula berkawan baik dengan Kenji dan orang kanan Kenji, Joey. Pada waktu yang sama, Adib menyimpan dendam terhadap Irwan kerana menyebabkannya dihukum oleh warden. Suatu hari, Kenji menegur nama Irwan kerana merasakan nama itu tidak sesuai untuk seorang samseng. Pada mulanya, Irwan tidak dapat menerima hakikat tersebut namun tidak lama kemudian, Irwan mula menggelarkan dirinya dengan nama ‘Karlos’.

  Kenji dan Joey dibebaskan sebulan lebih awal, kini tinggal Irwan seorang diri di pusat pemulihan ini. Irwan dibebaskan ketika berusia 18 tahun kerana berkelakuan baik. Dia cuba pulang ke rumah tetapi dihalau oleh Rashid yang sudah tidak mengaku Irwan sebagai anaknya. Ketiadaan tempat untuk mengadu dan berteduh, Irwan kembali ke tepi sungai dan dengan wang yang pernah disimpan dahulu, dia cuba untuk memulakan hidup baru.

  Irwan cuba mencari pekerjaan tetapi oleh kerana rekod jenayahnya, tiada majikan yang sanggup menggajikan Irwan. Irwan terus berdoa, dia tidak pernah terlepas bersolat dan bermuhasabah tetapi realiti di dunia luar ini, Tuhan bagaikan tidak mendengar rintihannya langsung. Bagaimanapun, nasib Irwan berubah apabila dia bertembung dengan Kenji yang bekerja sebagai penjual DVD cetak rompak di pasar malam.

  Oleh kerana tidak mempunyai pilihan lain, Irwan menumpang di rumah sewa Kenji dan mereka bekerja bersama-sama. Irwan juga mula selesa dengan panggilan ‘Karlos’. Tetapi suatu malam, pergaduhan antara Kenji dan Karlos dengan satu kumpulan lain yang menuntut kawasan berlaku. Mereka berdua terpaksa melarikan diri sementara. Sekali sekala, Irwan (Karlos) akan menjengah ibunya di rumah.
  Di bawah bimbingan Kenji, demi kehidupan Karlos mempelajari bagaimana hendak menyamun dan pecah rumah. Dari kedai runcit dan restoran mamak, mereka sudah berani memecah masuk rumah orang kenamaan demi pulangan yang lebih besar. Setiap kali mendapat wang, Irwan (Karlos) akan menghantar sedikit kepada ibunya.

  Sekali lagi Inspektor Mahadhir diberi kepercayaan untuk menyiasat kes jenayah yang semakin meruncing ini. Dia mula membuka fail-fail lama untuk menganalisa suspek. Ternyata suspek utama sangat sinonim pada hemat Mahadhir, namun mampukah beliau memberkas penjenayah paling dikehendaki negara ini? Apakah Irwan atau sisi gelapnya, Karlos menyedari akan setiap kesalahan yang dilakukan?


  0 0
 • 05/06/13--08:18: KISAH CINTA (TV3)
 • KISAH CINTA (TV3)
  JUMLAH EPISOD : 13 Episod
  SLOT: Lestary TV3
  MULAI: 7 MEI 2013
  MASA: 9.00 malam
  HARI: Setiap selas
  LAGU TEMA OST: Tanpa Terluka (Velvet Af)
  PELAKON: Nur Fazura (Azalea),Shaheizy Sam (Shah),Nazim Othman (Azhari),Nadia Aqilah Bajuri (Juli)  DOWNLOAD KISAH CINTA (TV3)
  Kisah Cinta Episod 01 = 7 MEI 2013
  Kisah Cinta Episod 02 =
  Kisah Cinta Episod 03 =
  Kisah Cinta Episod 04 =
  Kisah Cinta Episod 05 =
  Kisah Cinta Episod 06 =
  Kisah Cinta Episod 07 =
  Kisah Cinta Episod 08 =
  Kisah Cinta Episod 09 =
  Kisah Cinta Episod 10 =
  Kisah Cinta Episod 11 =
  Kisah Cinta Episod 12 =
  Kisah Cinta Episod 13 (TAMAT) =  KISAH CINTA (TV3)
  Kisah Cinta mengisahkan tentang cinta yang berputik dari pertemuan yang tidak diingini. Segalanya bermula semasa kemalangan tragis pada malam tahun baru 2013 di mana Zainal dan Zaharah maut selepas kereta mereka dirempuh dari belakang.


  Konflik timbul sewaktu pengurusan tuntutan mayat oleh waris si mati apabila Azalea, anak perempuan Zainal dan Shah, anak lelaki Zaharah melaporkan yang ibu bapa mereka bukan pasangan suami isteri. Malah, Azalea tidak pernah mengenali Zaharah dan Shah tidak pernah mengenali Zainal. Dalam erti kata lain, Shah dan Azalea tidak mengenali satu sama lain.


  Setelah selesai segala urusan tuntutan jenazah dan kedua pasangan ini telahpun disemadikan, Azalea dan Shah mula mencari jawapan untuk segala persoalan dan kemusykilan yang timbul daripada kejadian tragis yang menimpa ibu bapa mereka ini. Akhirnya, mereka membenci antara satu sama lain selepas menemui jalan buntu dan mula menuding jari menyalahkan diri masing-masing atas kejadian yang berlaku.

  Semasa mengemas barang-barang peninggalan arwah ibunya, Shah terjumpa sebuah kotak yang mengandungi surat-surat lama milik Zainal dan ibunya. Asalnya Shah mahu membuang sahaja surat-surat tersebut tetapi dihalang oleh Azalea. Menurut Azalea, dia juga menjumpai surat-surat antara bapanya dan Zaharah. Azalea ingin tahu kesinambungan surat-surat tersebut. Baginya, ini merupakan peluang keemasan untuk menyelesaikan semua tanda tanya. Shah jelas tidak berminat. Dia takut kebenaran akan melukakan hati semua pihak.

  Setelah dipujuk Azalea, Shah akur untuk setuju. Pasangan ini cuba menyelami kisah sebenar Zainal dan Zaharah berpadukan kronologi cerita yang dapat mereka ungkapkan dari surat-surat tersebut. Mereka mula menjejak kaki ke tempat-tempat yang tertulis, mencari nama-nama yang disebut, memahami perkara-perkara yang diceritakan. Satu-persatu kisah terungkai. Dalam tidak sedar, Azalea dan Shah mula mencipta kisah mereka sendiri di atas perjalanan ibu bapa mereka.


  Walaupun begitu, perjalanan mereka bukanlah semudah itu. Pelbagai halangan yang harus ditempuh. Kekasih Azalea, Huzir kurang senang dengan situasi ini. Marina, ibu Azalea juga tidak suka dengan usaha anak perempuannya. Baginya, Zaharah adalah perempuan simpanan suaminya dan Shah seperti ibunya, bukanlah orang yang baik. Shah pula terpaksa mengorbankan waktu kerja sehingga dibuang kerja. Misi mereka untuk mencari jawapan terpaksa dihentikan. Hidup dan realiti mereka perlu diteruskan.

  Kembali ke kehidupan sebenar memberi makna baru pada hubungan Azalea dan Shah. Mereka mula saling merindui. Apakah pasangan ini cukup tabah untuk melawan situasi dan emosi? Sementara itu, satu kronologi kisah cinta ibu bapa mereka terungkai di mana ada kebarangkalian bahawa mereka adalah adik beradik. Adakah ini kenyataan yang harus mereka terima? Atau masih ada lagi jawapan yang tertinggal?


  0 0
 • 05/06/13--22:29: 9.9.81 • FILEM THAI 9.9.81
  PENGARAH: Patthita Attayatomwittaya
  GENRE: Seram
  DURASI: 91 minit
  MULA TAYANGAN: 9 Mei 2013
  PELAKON: Disspong Sampattavanich, Pirun Anusuriya, Pitak Ruangrojsin


  SINOPSIS 9.9.81
  Perjalanan filem ini bermula apabila seorang gadis mendapat tahu kekasihnya telah mati. Dia kemudiannya nekad membunuh diri dan menjadi hantu.
  Sedikit mengenai filem ini, ia mempunyai sembilan watak dan babak yang berbeza. Bagaimanapun, setiap watak dan babak tersebut berkaitan antara satu sama lain dalam membentuk sebuah filem.  0 0
 • 05/07/13--03:30: DAHLIA (DOWNLOAD)
 • DAHLIA (ASTRO MUSTIKA)
  MENGGANTIKAN DRAMA: Sehangat Asmara
  MULAI: 22 April 2013
  JUMLAH EPISOD: 40 episode
  SALURAN:134 Mustika
  MASA: 10 Malam
  HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis
  PELAKON: Dira Abu Zahar (Dahlia), Hans Isaac (Razman), Faizal Hussein (Fuad) dan Raja Ilya (Haliza).  DOWNLOAD DRAMA DAHLIA
  Dahlia Episod 01 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 02 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 03 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 04 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 05 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 06 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 07 = DOWNLOAD
  Dahlia Episod 08 =
  Dahlia Episod 09 =
  Dahlia Episod 10 =
  Dahlia Episod 11 =
  Dahlia Episod 12 =
  Dahlia Episod 13 =
  Kredit : jiwang

  SINOPSIS DAHLIA (ASTRO MUSTIKA)
  Mengisahkan Dahlia(Dira) yang terpaksa hidup bersama suaminya Razman (Hans) yang berlaku curang.Dahlia akhirnya tekad untuk bercerai dan membina hidup baru.Penceraian Razman dan Dahlia adalah disebabkan desakan Haliza teman wanita Razman.

  Setelah bercerai,Dahlia bertemu dengan seorang ahli korporat yang baik hati bernama Fuad. Fuad banyak menjadi pendorong kepada Dahlia setelah ditipu oleh bekas suaminya.

  0 0
 • 05/07/13--22:00: 99 KALI RINDU


 • 99 KALI RINDU
  TARIKH TAYANGAN: 09 May 2013
  BAHASA:Malay
  GENRE :Drama / Romance
  PENGARAH :Azhari Zain
  PELAKON :Aeril Zafrel, Wawa Zainal, Adey Syafrien, Siti Aziz  SINOPSIS 99 KALI RINDU
  Filem ni mengisahkan Fakhruddin Attar (lakonan Aeril Zafri) yang kematian isterinya Saidatul Nafisa. Attar bersedih selepas kematian isterinya dan mulai berhijrah untuk menghilangkan rasa sedih itu. Semasa dalam proses penghijrahan itu dia telah bertemu dengan 2 wanita secara tak sengaja, iaitu Fatin Qalbie dan Zazlena.

  Pertemuan pertama dengan Zazlena ialah semasa Attar hendak menyeberangi jalan dan dia telah dilanggar oleh Zazlena, kerana rasa bersalah, Zazlena telah merawat Attar di rumahnya hingga sembuh. Miqdad abang kepada Zazlena telah menceritakan kisah adiknya yang sedang bertarung dengan sejenis penyakit.

  Pertemua kedua, Attar telah menyelamatkan Fatin Qalbie seorang DJ yang diserang oleh seseorang yang tidak suka kepadanya. Sejak itu Fatin Qalbie telah jatuh cinta kepada Attar. Apa yang menimbulkan konflik ialah tidak lama lagi Fatin Qalbie akan ditunangkan dengan seorang pemuda (dilakonkan oleh Azrel Ismail).

  Antara 2 wanita ini, siapakah yang akan dipilih oleh Attar, Zazlena atau Fatin Qalbie? adakah Hilma Aqila (Diana Amir)akan muncul semula untuk mencari cintanya semula dengan Attar.

  0 0
 • 05/08/13--06:10: BULETIN CINTA (DOWNLOAD)
 • BULETIN CINTA (TV3)
  JUMLAH EPISOD: 13 Episod
  HARI: Setiap Rabu,
  MASA: 9.30 – 10.00 malam,
  MULAI : 3 April 2013
  PENERBIT: Primeworks Studios / Anniesafinas Haji Hassan
  PENGARAH: Zulkeflee Mohamad Said
  PELAKON: Jep Sepahtu (Doktor Love), Saiful Apek, Yassin, Anzalna Nasir, Watie Elite, Acong, Taiyuddin Bakar, Rahim, Sharol Shiro, Zazleen Zulkifli, Mimi Haris, Myza Aryqa
  DOWNLOAD BULETIN CINTA
  Buletin Cinta Episod 01 = DOWNLOAD
  Buletin Cinta Episod 02 = DOWNLOAD
  Buletin Cinta Episod 03 = DOWNLOAD
  Buletin Cinta Episod 04 = DOWNLOAD
  Buletin Cinta Episod 05 =
  Buletin Cinta Episod 06 =
  Buletin Cinta Episod 07 =
  Buletin Cinta Episod 08 =
  Buletin Cinta Episod 09 =
  Buletin Cinta Episod 10 =
  Buletin Cinta Episod 11 =
  Buletin Cinta Episod 12 =
  Buletin Cinta Episod 13 (TAMAT =
  Kredit: kepalabergetar

  SINOPSIS BULETIN CINTA (TV3)
  Buletin Cinta membicarakan apa sahaja isu yang berkaitan dengan cinta bersama DOKTOR LOVE (Jep Sepahtu) yang dipersembahkan secara komedi. Antara topik-topik yang dipersembahkan menerusi Buletin Cinta ialah ‘Cinta Bollywood’, ‘Cemburu Kerana Cinta’, ‘Putus Cinta’, ‘Berkorban Kerana Cinta’, ‘Kuasa Cinta’ dan lain-lain.

  Episod ‘Cinta Bollywood’ mengisahkan Doktor. Love telah menerima emel dari penonton yang bernama Karena tentang masalahnya yang menyintai dua lelaki pada masa yang sama. Kekasihnya, Salman telah lama menghilangkan diri dan kini Karena rapat dengan sahabat Salman iaitu Sahid. Tiba-tiba, Salman muncul semula. Apakah nasihat yang akan diberikan oleh Doktor. Love? Teruskan menyaksikan dramedy Buletin Cinta untuk menyaksikan pelbagai masalah yang dihadapi oleh pasangan bercinta dan apakah ‘petua’ yang akan dikongsikan oleh Doktor Love?

  0 0
 • 05/08/13--21:12: BUAIAN KASIH (TV1) • BUAIAN KASIH (TV1)
  SLOT: Cindai
  MULAI: 9 Mei 2013,
  HARI: setiap Isnin hingga Khamis,
  MASA: 2.05 petang
  SINOPSIS BUAIAN KASIH (TV1)
  Kisah Bawang Putih dan Bawang Merah versi moden dibawakan Radio Televisyen Malaysia (RTM) untuk tontonan peminat setia salurannya di mana watak Putih diubah menjadi seorang kakak yang berpenampilan seperti lelaki dan kasar. Begitu pun dia amat menyayangi adiknya, Merah. Dalam pada itu dalam dongeng versi moden ini anak raja pula tidak menyintai Merah tetapi cuba mengejar Putih yang menolak cintanya. Segalanya kerana Putih percaya pada mitos asal Putera Raja pasti akan mengahwini Merah.


  Ia mengisahkan watak Suri (Merah) anak kepada Embun yang telah kematian suami. Embun berpindah ke kampung dan berkahwin dengan lelaki bernama Salam yang juga merupakan ayah kepada Qaseh (Putih). Qaseh (Putih) seorang yang lurus dan sangat menyayangi kakaknya kakak dan ibu tirinya.


  Tidak lama kemudian, Salam meninggal dunia dan tinggallah mereka bertiga hidup bersama. Embun meneruskan perniagaan kedai yang diusahakan oleh arwah Salam untuk menyara kehidupan mereka sekeluarga. Namun pada masa sama Embun tidak membenarkan Suri melakukan sebarang kerja walaupun hanya melibatkan kerja ringan.

  Watak Suri digambarkan tidaklah seteruk watak Bawang Putih dalam naskhah asal drama ini tetapi disebabkan sikap Embun, Suri terpaksa buat endah tak endah pada Qaseh.

  Tidak lama selepas itu, muncul dua beradik datang ke kampung mereka. Kehadiran mereka ke kampung itu dengan impian yang besar untuk membuat kajian terhadap produk yang telah mereka berjaya hasilkan.

  Tanpa sengaja si jejaka terjumpa dengan Suri yang sedang leka berbuai di dalam hutan. Melihat sahaja paras rupa dan kecantikan asli Suri membuatkan lelaki itu jatuh hati terhadapnya.

  Begitu pun segalanya tidak semudah disangka bila tawaran untuk berkenalan dan mengenali Suri ditolak mentah-mentah oleh gadis itu. Namun apakah yang menyebabkan Suri menolak cinta lelaki itu? Dapatkah kemudiannya mereka bersatu? Saksikan kesudahannya dalam Buaian Cinta hanya di TV1.
  0 0
 • 05/09/13--22:33: STAR TREK INTO DARKNESS


 • STAR TREK INTO DARKNESS
  GENRE: Aksi / Pengembaraan / Fiksyen Sains
  MULA TAYANGAN: 16 Mei 2013
  BAHASA: English
  PENGARAH: J. J. Abrams
  PELAKON: Chris Pine, Zachary Quinto, Benedict Cumberbatch, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Anton Yelchin  SINOPSIS STAR TREK INTO DARKNESS

  Filem ini mengisahkan satu pengembaraan yang paling hebat sepanjang zaman bermula dengan "Star Trek". Mengisahkan seorang anak kapal muda James T.Kirk(Chris Pine) yang berlayar dalam sebuah kapal angkasa tercanggih pernah dicipta oleh U.S.S Enterprise dalam misi untuk menghalang kejahatan daripada mengancam dunia.

  Dia sering bertengkar dengan Spock(Zachary Quinto), kerana tidak bersependapat namun, walaupun mereka tidak bersependapat tetapi kerjasama yang kuat diantara mereka mampu untuk menerajui anak-anak kapal menempuh segala bahaya yang tiada siapa lagi yang pernah menempuhnya.

  0 0

  ARIANA MIKHAIL
  SALURAN: TV9
  SLOT: Ratu
  Hari Tayangan: setiap Isnin dan Selasa,
  Masa Tayangan: 8.30 malam
  Mula Tayangan: 16 Januari.
  PELAKON : Nora Danish-Sein Ruffedge-Riezman Kuzaimi
  EPISOD : 15 Episod
  MENGANTIKAN: DRAMA KARMA (1- 14 TAMAT)  ARIANA MIKHAIL (ULANGAN 2013)
  SALURAN: TV3
  SLOT: Samarinda
  EPISOD: 15 episod
  MULAI: 10/4/2013
  MASA: 10 Malam
  HARI: hari selasa hingga khamisPELAKON : Nora Danish-Sein Ruffedge-Riezman Kuzaimi
  EPISOD : 15 Episod

  EPILOG CINTA KHIRANA (TV3) DITANGGUHKAN
  DOWNLOAD ARIANA MIKHAIL (1 - 16 TAMAT)
  Ariana Mikhail Episod 01 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 02 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 03 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 04 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 05= DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 06 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 07 = DOWNLOAD 10/5 new
  Ariana Mikhail Episod 08 =DOWNLOAD 10/5
  Ariana Mikhail Episod 09 =DOWNLOAD - New
  Ariana Mikhail Episod 10 =DOWNLOAD - New
  Ariana Mikhail Episod 11 = DOWNLOAD - new
  Ariana Mikhail Episod 12 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 13 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 14 = DOWNLOAD
  Ariana Mikhail Episod 15 = DOWNLOAD - new
  Ariana Mikhail Episod 16 (TAMAT)  = DOWNLOAD - new
  Kredit: kepalabergetar, jiwang  SINOPSIS ARIANA MIKHAIL (TV9)

  Cerita bermula di Paris, France dimana Mikhail telah tamat pengajiannya di Universiti Kingston, London pergi bercuti ke Paris dengan sahabat karibnya Jamil yang merupakan senior Mikhail di universiti, hubungan mereka rapat seperti abang dan adik. Dalam percutian itu, Mikhail berniat hendak mencari teman wanita Peranchis kononnya. Tetapi adalah disebaliknya telah bertemu dengan Ariana juga singgah bercuti ke Paris daripada Amerika Syarikat sebelum pulang ke Malaysia.

  Ariana yang lulusan hiasan dalaman bercuti bersendirian kerana ingin mencari pengalaman dengan dunia hiasan di Eropah. Dalam pertemuan itu berlaku disebuah cafe di bandar Paris, Apabila Ariana membantu Mikhail daripada di marahi yang cuba mengorat wanita Peranchis dengan mengaku Mikhail teman lelakinya. disebabkan Mikhail tidak memahami bahasa ’Peranchis’. Mikhail marah dengan tindakan Ariana yang melepaskan peluangnya tetapi Ariana menjelaskan pada Jamil yang kebetulan ke tandas akan perbuatan Mikhail mengusik wanita peranchis yang telah mempunyai teman lelaki itu salah. Lainlah kalau wanita itu yang berminat dengan Mikhail. Sikap Mikhail yang tidak berterima kasih serta berlagak dan sombong membuat Ariana tidak berminat untuk berkawan walaupun dia tahu mereka sebangsa.

  Jamil meminta maaf bagi pihak Mikhail, kerana mereka baru sahaja sampai bercuti di Paris. Ariana boleh sedikit berbahasa Peranchis mengingatkan Jamil agar menjaga tingkah laku Mikhail. Bagi membalas budi,Jamil mengajak Ariana makan malam tetapi Mikhail tidak berminat untuk turut serta kerana dia tidak meminati Ariana. Mikhail mengingatkan Jamil jangan buang masa sebab kalau nak gadis melayu balik ke Kuala Lumpur nanti mereka akan bertemu ramai. Jamil menasihatkan Mikhail jangan bongkak nanti dia akan tergila-gilakan Ariana. Tetapi Mikhail ketawakan kata-kata Jamil serta menyuruh Jamil saja mengorat Ariana sekiranya dia berminat.

  Bak kata orang tua-tua, “Jangan benci dengan seseorang itu, nanti lama-lama sayang.” Itulah yang terjadi kepada Mikhail apabila dia mula jatuh hati kepada Ariana yang telah menjaganya ketika dia sakit. Mikhail telah memohon maaf kepada Ariana atas sikapnya sebelum ini. Ariana memaafkan Mikhail dan sejak itu mereka mula rapat dan berkawan sehingga lahirnya bibit-bibit cinta.

  Pada suatu hari dengan secara tiba-tiba, Mikhail telah meminta Jamil untuk menguruskan pernikahannya dengan Ariana di Paris kerana dia tidak mahu kehilangan Ariana. Jamil menganggapkan Mikhail sudah hilang kewarasan kerana masih terlalu awal untuk mereka berkahwin tetapi Mikhail bersungguh-sungguh untuk mengahwini Ariana. Malam itu, Mikhail melamar Ariana dan keadaan yang romantis membuatkan Ariana terharu dan menerima lamaran Mikhail. Mereka telah bernikah di salah sebuah masjid di Paris.

  Tetapi keesokan harinya, selepas satu malam bersama sebagai suami isteri, Mikhail mendapati Ariana sudah tiada lagi di sebelahnya. Mikhail menyangka Ariana keluar untuk membeli-belah tetapi dilihatnya beg pakaian Ariana pun sudah tiada. Puas Mikhail dan Jamil mencari Ariana di tempat-tempat yang selalu mereka kunjungi ketika di Paris namun tiada. Hanya sepucuk surat yang diutuskan kepada Mikhail…

  Apakah isi kandungan surat tersebut? Ke manakah Ariana dan mengapa dia menghilang begitu sahaja dengan seribu tanda tanya? Mari kita sama-sama ikuti jalan cerita romantis “Ariana Mikhail” bermula 16 Januari ini pada setiap hari Isnin dan Selasa jam 8.30 malam!

  0 0
 • 05/09/13--22:23: OJAKGYO FAMILY (TV2)

 • OJAKGYO FAMILY (TV2)
  MULAI
  SLOT: Kristal di TV2.
  HARI: setiap Isnin hingga Rabu,
  MASA: 5.00 petang.
  PELAKON: Kim Yong-Rim, Baek Il-Seob, Kim Ja-Ok, Jeong Woong-In, Ryu Su-Young, Joo Won, Yeon Woo-Jin, Lee Young-Ha dan Jo Mi-Lyeong  SINOPSIS OJAKGYO FAMILY (TV2)
  Ojakgyo Family berkongsi kisah sebuah keluarga dari ladang Ojakgyo di Korea Selatan. Keluarga besar Ojakyo terdiri daripada seorang nenek, sepasang suami isteri dan empat orang anak mereka yang telah pun dewasa.

  Hwang Chang Sik merupakan ketua keluarga juga seorang bapa yang bertanggungjawab menguruskan ladang Ojakyo. Ibunya Kim Yong Rim dan isterinya, Kim Ja Ok adalah wanita yang penyayang dalam keluarga. Mereka dikurniakan empat orang lelaki yang berbeza usia dan miliki sikap yang berbeza.


  Anak sulong mereka, Tae Sik bekerja sebagai ahli terapi fizikal manakal Tae Bum pula bekerja sebagai wartawan penyiaran. Anak bujang mereka yang ketiga bernama Tae Hee berstatus seorang detektif dan anak yang bongsu, Tae Pil sedang mencari pekerjaan yang dirasakan sesuai dengan jiwanya.

  Mereka sekeluarga menjalani kehidupan yang amat sempurna sebagai sebuah keluarga yang bahagia dan harmonis. Namun segalanya berubah apabila pada suatu hari, mereka dikejutkan dengan kemunculan lelaki bernama Baek In Ho.

  Kehadiran Hwang membongkar rahsia yang selama ini disembunyikan oleh Hwang daripada seluruh ahli keluarganya. Kira-kira 10 tahun yang lalu, Hwang pernah menyewa ladang Ojakgyo dari Baek In Ho dan menukar kembali namanya pada surat perjanjian harta agar dia boleh mengelak dari membayar hutang.

  Ahli keluarga yang lain tidak mengetahui tentang perjanjian itu dan menyangka bahawa ladang tersebut milik mereka sekeluarga.Apakah nasib keluarga Hwang setelah mengalami konflik yang berlaku? Mampukah Hwang menyelamatkan keadaan dan masa depan keluarganya?

  Kongsikan babak-babak menarik ikatan kekeluargaan yang berdepan cabaran ini hanya di TV2.

  0 0
 • 05/09/13--22:38: OH MAK KAU (OMK)
 • OH MAK KAU OMK
  PENGARAH: Nurul Ain
  PRODUCER: Star Scope Production Sdn Bhd
  GENRE: Action, Comedy
  DURASI : 90 min
  MULA TAYANGAN: 16 May 2013  SINOPSIS OH MAK KAU (OMK)
  Sam (Jep Sepathu) dan Mun (Shuib Sepahtu) bekerja bersama ibu mereka, Mama San (Wan Maimunah) sebagai peniaga ayam di pasar. Tabiat Sam dan Mun yang suka mencuri mendatangkan masalah dalam hidup mereka.

  Setiap kali mencuri, adik beradik ini akan menyamar bermacam-macam gaya dan lucunya mereka pasti mengemas tempat tersebut selepas mencuri. Kenakalan dan sikap negatif Sam dan Mun membuatkan Mama San sering memarahi mereka.

  Kepulangan Que (Nurul Ain) ke kampung menjadi perhatian Sam dan Mun. Mereka berdua bersaing untuk memikat hati Que. Embun (Didie Alias) dan kumpulan samsengnya ditakuti para peniaga sehingga mereka terpaksa mengikut kehendak Embun.


  Kehadiran Que juga membuatkan Embun terasa tergugat kerana menganggap Que cuba menentang dan merampas kawasan miliknya. Que ditangkap oleh kumpulan Embun dan dibawa bertemu ketua kumpulan mereka - Lutfan.


  Berlakulah pergelutan antara Que bersama kumpulan Embun dan Lutfan. Berjayakah Sam dan Mun menyelamatkan Que? Siapakah sebenarnya Que? Segalanya terjawab dalam filem OMK di pawagam pada 16 Mei 2013.

  0 0
 • 05/10/13--22:00: MENCARI CINTA (DOWNLOAD)
 • MENCARI CINTA
  PENGARAH: Shirin Hj Khuzaimi
  PRODUCER:  Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd. , MIG Pictures Sdn. Bhd.
  BAHASA: Malay
  GENRE : Romance
  MULA TAYANGAN: 25 Apr 2013  DOWNLOAD MENCARI CINTA
  ZIPYSHARE = PART1, - PART2
  Kredit: jiwang, jacrewz


  SINOPSIS FILEM MENCARI CINTA

  Cerita ini berkisarkan pada Myra Tan Sri Johan yang pada mulanya hendak melangsungkan perkahwinan dengan Malek pemuda pilihannya, tetapi disaat akhir Malek membatalkan niatnya kerana dia mempunyai teman wanita lain. Segala persiapan telah tersedia, malah kad jemputan telah diedarkan ini membingungkan Tan Sri Johan dan Puan Sri Mahani.
  Dalam pada itu pula, Razlan Ariffin pemuda kampung yang begitu dedikasi dan amanah pada orang tua yang mengusahakan ladang ternakan telah diputuskan oleh tunangnya Mila kerana ingin melanjutkan pelajarannya. Walaubagaimanapun Razlan menerima kenyataan bahawa dia dan Mila tiada jodoh.
  Tan Sri Johan akhirnya mendapat idea meminta pertolongan kakak iparnya, Ramlah isteri kepada arwah abangnya iaitu ibu Razlan. Tujuan awal beliau memang hendak Myra dengan Razlan berkahwin sekiranya Myra tiada pilihan sendiri. Namun latar belakang Myra dan Razlan berbeza kerana Razlan dibesarkan cara kampung manakala Myra pula moden cara pemikirannya.

  Jodoh temukan Myra dan Razlan. Di sini bermula kelucuan dan kisah cinta yang unik. Sesuatu yang lahir daripada keikhlasan hati. Razlan seorang pemuda yang suka memetik gitar dan menyanyi dan dalam diam Myra tertarik dengan personaliti Razlan.


  0 0
 • 05/10/13--22:11: EPILOG CINTA KHIRANA (TV3)
 • EPILOG CINTA KHIRANA (TV3)
  SLOT: Samarinda
  EPISOD: 16 episod
  MULAI: 10/4/2013 (Telah ditunda ke bulan 5)
  MASA: 10 Malam
  HARI: hari selasa hingga khamis
  PENGARAH: Azmi Hatta
  NOVEL: Novel Mencari Jalan Ke Syurga
  LAGU TEMA OST: Cinta Sesungguhnya (Sabhi Saddi)
  PELAKON: Tasha Shilla (Dayang Khirana), Nazim Othman (Shahrul Azwan), Aliff Aziz (Sharqir Ikhwan), Fiza Halim (Zulaikha), Arash Mohamad (Dato’ Shamsul Ariffin),Raja Ilya (Eugene), Izati Abdullah (Rozana), Wan Shades (Pak Lang Daud), Raja Ema (Mak Lang Rabiah), Hairi Safwan (Luqman).  EPILOG CINTA KHIRANA (TV3) DITUNDA BULAN 5 KOT

  DOWNLOAD EPILOG CINTA KHIRANA (TV3)
  Epilog Cinta Khirana Episod 01 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 02 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 03 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 04 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 05 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 06 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 07 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 08 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 09 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 10 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 11 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 12 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 13 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 14 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 15 =
  Epilog Cinta Khirana Episod 16 (TAMAT) =
  SINOPSIS EPILOG CINTA KHIRANA (TV3)
  Pada 2 tahun lepas, sebuah kemalangan jalan raya telah meragut nyawa Dato’ Shamsul Ariffin. Khirana yang turut bersama dengannya cedera parah dan koma selama 2 tahun. Selepas dia sedar dari koma, dia telah hilang ingatannya. Kini, dia mulakan kehidupan baru dan bekerja di sebuah butik.

  Shahrul Azwan dan Sharqir Ikhwan, adik kepada arwah Dato’ Shamsul Ariffin terkejut apabila terserempak dengan Khirana yang terselamat daripada kemalangan maut itu. Shahrul Azwan telah mempergunakan Eugene untuk menyakiti hati Khirana. Shahrul Azwan yang memerhatikan tingkah laku Khirana berasa pelik dengan personaliti Khirana yang jauh berbeza dengan apa yang dia bayangkan. Dia menganggap bahawa Khirana hanya berpura-pura dan merahsiakan sikapnya yang sebenar.

  Justeru, Shahrul Azwan telah memasang perangkap untuk membawa Khirana ke sebuah hotel. Di sana, dia cuba merogol Khirana tetapi hanya mahu menakutkannya. Shahrul Azwan tersentak dengan tindakan Khirana yang berdoa meminta pertolongan Tuhan. Malu dengan perbuatannya, dia bergegas keluar meninggalkan Khirana menangis sendirian di bilik hotel.

  Pada masa yang sama, kesihatan isteri kepada arwah Dato’ Shamsul Ariffin, Zulaikha semakin merosot. Sebenarnya Zulaikha masih hidup dalam dunia khayalannya dan menganggap suaminya masih ada di sisinya. Dia berpura-pura untuk menjadi normal apabila bersama keluarga tetapi apabila dia bersendirian, dia mula menunjukkan gangguan emosi yang tidak menentu.

  Suatu hari, Khirana telah menggunakan jalan pintas ke perhentian bas sewaktu pulang lewat dari kerja. Tanpa diduga, dia dihalang oleh tiga lelaki yang sedang menunggunya. Tiba-tiba, Shahrul Azwan muncul bersama motosikal berkuasa tingginya telah merempuh ketiga-tiga lelaki tersebut. Khirana mula keliru dengan niat sebenar lelaki itu. Kadang-kala dia muncul semata-mata untuk menyakiti hatinya dan hari ini pula dia telah menyelamatkan dia.

  Khirana mula merasakan ada sesuatu tentang sejarah silamnya yang mengundang pelbagai persoalan. Dia mendesak Ros Azura dan Rozanna untuk menceritakan kisah silamnya dan apakah hubungannya dengan Datuk Shamsul Ariffin yang pernah disebut oleh Shahrul Azwan. Rozanna dengan tidak sengaja telah membuka kisah silam dirinya yang tidak seindah yang disangkakannya. Khirana merupakan bekas model yang sanggup melakukan apa saja demi wang, malah dia juga seorang pemabuk dan penggoda. Yang paling mengejutkannya, Dato’ Shamsul Ariffin terkorban dalam kemalangan dua tahun lepas. Sejauh mana hubungannya dengan Dato’ Shamsul masih menjadi rahsia.

  Shahrul Azwan mempersoalkan adiknya, Sharqir Ikhwan tentang wang syarikat yang lesap dan menuduh adiknya yang bertanggungjawab. Sharqir Ikhwan tegas menafikannya. Malah Sharqir Ikhwan juga mengingatkan Shahrul Azwan agar tidak lupa pada dendamnya terhadap Khirana. Sharqir Ikhwan mengaku telah memulakan langkahnya untuk ke arah itu. Shahrul Azwan sudah mengesyaki kejadian Khirana diganggu tempoh hari adalah perbuatan adiknya sendiri.

  Khirana bersemuka dengan Shahrul Azwan untuk menyelesaikan persoalan di antara mereka. Dia mengaku bahawa kemungkinan besar dia memang mengenali arwah abangnya namun dia sendiri tidak tahu sejauh mana hubungan tersebut selagi ingatannya tidak kembali. Shahrul Azwan ingin bersikap adil. Dia menawarkan dirinya untuk membantu Khirana merawat penyakitnya sehingga pulih. Khirana tidak ada pilihan lain selain menerima tawaran tersebut demi untuk membersihkan namanya. Apakah kebenaran akhirnya akan terbongkar?

  0 0
 • 05/10/13--22:18: TAKBUR MAMA (TV3)
 • TAKBUR MAMA (TV3)
  HARI: Sabtu,
  TARIKH: 11 Mei 2013,
  MASA: 10.00 malam
  SLOT: Cerekarama
  PELAKON: Lisdawati, Fauzi Nawawi, Norlia Ghani, Fizz Fairuz, Lana Nordin, Julia Ziegler, Qazem Nor  SINOPSIS TAKBUR MAMA (TV3)
  Taqifah merupakan seorang anak yatim dan telah berkahwin dengan Azman. Namun perkahwinannya tidak direstui oleh ibu mertuanya. Ketika pulang ke rumah, Azman telah terlibat dalam kemalangan jalan raya dan mengakibatnya koma.

  Ibu mertua Taqifah mengambil peluang ini untuk memisahkan Azman dengan Taqifah. Taqifah yang sedang sarat mengandung ketika itu telah dikurung oleh ibu mertuanya. Kemudian ibu mertuanya merancang untuk berjumpa bomoh dengan tujuan menghancurkan hidup menantunya itu.

  Namun takdir telah menentukan segalanya. Ibu mertua dan adik iparnya meninggal dunia dalam kemalangan sewaktu menuju ke rumah bomoh itu. Sementara itu, Azman juga telah menghembuskan nafas terakhirnya dan keadaan Taqifah pula ketika itu amat tenat kerana berlaku pendarahan pada kandungannya. Apakah yang terjadi seterusnya?

  0 0
 • 05/11/13--20:30: MISS AALIYAH (ASTRO CERIA)
 • MISS AALIYAH (ASTRO CERIA)
  HARI: Ahad,
  MASA: 12.30 tengahari
  PELAKON: Nelydia Senrose sebagai (Aaliyah), Rashidi Ishak (Shafik), Mia Sara Nasuha (Sara/ Maya),Rykarl Iskandar (Aiman), Azlee Khairi (Azlan) dan Faradhiya (Shaz)  SINOPSIS MISS AALIYAH (ASTRO CERIA)
  Miss Aaaliyah mengisahkan Sara, Maya dan Aiman yang dibesarkan oleh bapa mereka, Shafiq selepas kematian isteri. Kesibukan Syafiq menguruskan perniagaan membuatkan dia begitu memerlukan khidmat pembantu rumah merangkap guru tuisyen untuk anak-anaknya.

  Oleh itu, muncul Miss Aaliyah yang juga sangat terdesak untuk mendapatkan pekerjaan itu demi untuk membuktikan kepada bapanya bahawa dia boleh berdikari walaupun seorang anak gadis manja. Apapun, persoalannya berjayakah Miss Aaliyah menghadapi kerenah harian Sara, Maya dan Aiman yang nakal?

  Terlalu dimanjakan bapanya membuatkan Aaliyah yang sudah mencecah usia pertengahan 20-an tidak mampu hidup berdikari. Biarpun dia dihantar mengikuti pelbagai kursus untuk membimbing diri, namun tidak dilakukan Aaliyah sebaik mungkin. Semuanya hanya separuh jalan saja.

  Justeru, bimbang dengan nasib Aaliyah yang terlalu bergantung pada orang lain membuatkan bapanya terpaksa bersikap tegas. Lebih-lebih lagi, apabila Aaliyah yang memeliki ramai teman lelaki masih lagi tidak dipinang orang gara-gara dia tidak pandai melakukan kerja rumah.

  Mengharapkan perubahan positif dalam diri anak gadis kesayangan menyebabkan bapanya mencabar Aaliyah untuk berusaha sendiri mencari pekerjaan tanpa bantuan sesiapa. Bahkan, secara tidak langsung dia perlu berdikari.

  Oleh itu, demi membuktikan dirinya seorang anak yang berguna, Aaliyah tanpa jemu dan sedaya-upaya berusaha mencari kerja sesuai mengikut taraf pendidikannya. Sayangnya, Aaliyah tidak bernasib baik kerana dia gagal meyakinkan orang untuk mengambilnya bekerja.

  Apatah lagi, Aaliyah tidak memiliki sebarang sijil yang mengiktiraf kelayakan dirinya serta mempunyai pengalaman kerja. Bagaimanapun, suatu hari Aaliyah ternampak iklan untuk kerja kosong sebagai guru tuisyen dan pembantu rumah.

  Oleh itu, demi memenuhi janji membuktikan dirinya mampu hidup berdikari, Aaliyah nekad mencuba nasib. Dia bertemu dengan Shafiq, seorang usahawan kaya yang kematian isteri tetapi mempunyai anak masih kecil.

  Apapun, sikap Aaliyah yang sukakan kanak-kanak mampu meyakinkan Shafiq dan akhirnya kerja itu menjadi miliknya. Bahkan, nasib Aaliyah bertambah baik selepas dia menemukan buku panduan penjagaan anak yang ditinggalkan arwah isteri Shafiq.

  Mampukah Aaliyah menjadi seorang guru tuisyen dan pembantu rumah yang baik? Adakah dia juga berjaya melayan segala kerenah anak-anak Shafiq yang nakal itu? Apakah Aaliyah juga akan jatuh hati kepada Syafiq?

  0 0
 • 05/12/13--00:28: TEDUHAN KASIH (TV3)
 • TEDUHAN KASIH
  SLOT: Akasia,
  MULA TAYANGAN: 15 mei 2013
  MASA: 7.00malam.
  HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis.
  PELAKON: Rizal(Shah Iskandar), Nabila Huda( Iffa), Adi Putra(Ehsan)
  ADAPTASI : Novel teduhan Kasih
  SINOPSIS TEDUHAN KASIH
  Iffa dan Ayu berkawan baik sejak di zaman persekolahan . Kehidupan Iffa tidak seindah mana bila terpaksa tinggal bersama keluarga isteri pertama ayahnya. Ini semua berlaku kerana ibu dan ayah Iffa terlibat dengan satu kemalangan . Ayu yang selalu cemburu dan iri hati pada Iffa membuatkan hidup Iffa semakin kelam .


  Ayu sanggup merampas suami Iffa semata- mata ingin melihat kawannya menderita. Iffa dicemuh kononnya dia tidak pandai menjaga suami. Iffa sedaya upaya mempertahankan rumahtangganya tapi gagal. Namun dia masih mempertahankan anak yang dikandungnya lambang cintanya pada Ryzal.


  Walaupun Ryzal mendesak untuk menggugurkan kandungannya. Iffa redha dengan apa yang berlaku dalam hidupnya. Iffa terpaksa menumpang di rumah mak tirinya demi anak yang dikandungnya. Dirumah, Iffa yang tak ubah seperti orang gaji dan tak ada belas langsung dari mata mak tirinya.

  Hinggalah saat Iffa ingin melahirkan . Mak tirinya sanggup pergi bercuti mengikut Kak long ke Pulau Langawi dan meninggalkan Iffa sendiri. Saat Iffa ingin melahirkan seorang lelaki tidak dikenali datang membantu Iffa.

  Ehsan , seorang lelaki yang memiliki segalanya , berjawatan sebagai CEO disebuah syarikat. Lelaki yang dikelilingi wanita-wanita cantik dalam hidupnya tetapi hidupnya kosong tanpa arah. Ehsan adalah insan yang diturunkan oleh Allah untuk membantunya.


  Kelahiran Adam Merubah kehidupan Ehsan dan Ehsan mengganggap Adam adalah anaknya sendiri walaupun hakikatnya bukan. Kehidupan Iffa dan Adam merubah setelah hadirnya Ehsan dalam hidup mereka . Dengan sifat Ehsan yang romantik , ambil berat , manja dan kasihkan Adam membuatkan hati Iffa tercuit rasa sayang.


  Ehsan mengambil keputusan untuk menikahi Iffa demi Adam. Dalam kebahagiaan yang dibina sekali lagi Ayu datang untuk meruntuhkan kebahagiaan Iffa. Kali ini Iffa nekad dia tidak akan berdiam diri dan membiarkan Ayu merampas kebahagiaan yang dimiliki bersama Ehsan.


  0 0  RUANG IKLAN UNTUK DI SEWA

  Terdapat pelbagai cara mempromosikan dan memasarkan produk, blog atau servis anda di internet. Ada yang mudah dilakukan dan ada juga yang rumit. Antaranya Promosi Melalui Email, Promosi Melalui Artikel , Promosi Melalui video youtube, Promosi Melalui blog dan forum, dan Promosi Melalui facebook

  Pereka cerita dengan ini telah menyediakan ruang iklan untuk disewa kepada sesiapa yang ingin beriklan di blog ini.


  1) IKLAN MELALUI ARTIKEL DAN POST BLOG
  Artikel merupakan bahan penting di dalam pemasaran internet. Ia menjadi satu review kepada sesuatu product atau testimonial ringkas mengenai product tersebut. Ada sesetengah pengiklan mengatakan ianya sudah mencukupi untuk menyebarkan artikel mengenai product mereka di internet. Jika pengiklan ingin banyak 'backlink', sudah tentulah pengiklan akan sebarkan artikel product mereka ke beratus-ratus ruang iklan diinternet. HARGA RM50 dikenakan untuk setiap post. Semua bahan untuk posting disediakan oleh pengiklan. Untuk sesiapa ingin beriklan di blog ini sila emailkan ke perekacerita@gmail.com
  sediakan article lengkap berserta gambar dan tajuk. saya akan siarkan di pereka cerita dan post tersebut akan berada di kedudukan pertama post selama 1minggu dan seterusnya post tersebut akan mula bergerak ke page 2. post tersebut tidak akan didelete.
  bayaran:

  • 1minggu di post1 = RM50
  • 2minggu di post1 = RM80
  • 3minggu di post1 = RM100
  • 1BULAN di post 1 = RM120


  Pereka cerita pernah beberapa kali post artikal REVIEW IKLAN
  1. DIGI = KLIK - - KLIK 2
  2. P1 W1MAX --= KLIK
  3. ihosterz = KLIK
  4. HEARTBEAT = KLIK
  5. ADIDAS -= KLIK
  6. NUFFNANG =; KLIK ,
  7. GATSBY =; KLIK
  8. KORSET PREMIUM BEAUTIFUL  = KLIK

  2) IKLAN MELALUI RUANG IKLAN DI BLOG
  - gambar produk disediakan oleh pengiklan. Untuk sesiapa ingin beriklan di blog ini sila emailkan ke perekacerita@gmail.com
  1. RM20/sebulan - Iklan Sidebar (125x125)
  2. RM50/sebulan - Iklan Header (729 x 90)
  • 1bulan = rm50
  • 2bulan = rm80
  • 3bulan = rm120    promosi perodua murah


   3) IKLAN MELALUI FACEBOOK
   FACEBOOK adalah rangkaian media sosial yang paling pantas berkembang pada masa kini dan dianggarkan hampir separuh daripada pengguna Internet dunia mempunyai akaun Facebook. Setiap hari beribu-ribu pengguna baru mendaftarkan diri untuk menggunakannya. Perekacerita mempunya fanpage faceook yang memiliki ramai fan LIKE. Iklan akan di post secara percuma kepada sesiapa yang telah mengambil package iklan di blog perekacerita


   4) IKLAN MELALUI TWITTER
   Perekacerita mempunya Twitter yang memiliki 800 ++ follower. Iklan akan di post secara percuma kepada sesiapa yang telah mengambil package iklan di blog perekacerita -- https://twitter.com/perekacerita


   0 0

   MANISNYA CINTA DI CAPPADOCCIA
   PENGARAH: Bernard Chauly
   PELAKON: Lisa Surihani, Shaheizy Sam, Fauziah Ahmad Daud, Erma Fatima, Zaibo serta Rafidah Abdullah.   SINOPSIS MANISNYA CINTA DI CAPPADOCCIA
   Ifti Liyana tidak pernah mendambakan sayang dari lelaki yang bernama Fredo. Bertahun bersama, namun tiada segelumit perasaan untuk jejaka itu. Akhirnya, Fredo menikahi gadis lain dan tinggallah Ifti Liyana menyusuri hidupnya sendiri.


   Pertemuan pertama dengan Nazmi telah mencambahkan perasaan yang dia sendiri tidak fahami. Kehadiran Nazmi menghuru-harakan perasaannya. Namun, rasa rindu yang mulai datang mengebu di hakis dengan rasa keegoan. Di benamkan rasa rindu tapi hati terlalu degil untuk memahami apa yang di lakarkan oleh akal. Rindu tetap datang dan datang.


   Nazmi pasti, Ifti Liyanalah gadis yang dicari untuk menjadi suri hatinya. Sifat keibuan dan lemah lambut milik Ifti Liyana sangat menerujakan hatinya. Diuji Ifti Liyana dengan kekurangan diri namun Ifti Liyana tidak pernah menolak untuk berteman dengannya.

   Antara keinginan untuk menyayangi atau sangsi akan kejujuran kaum lelaki, Ifti Liyana buntu. Lelaki itu yang sekejap ada dan sekejap menghilang bagai bermain tarik tali dengannya. Dirinya ibarat mengejar bayang-bayang. Dirinya kerinduan namun untuk diungkapkan dia sangsi, adakah Nazmi jugak berperasaan yang sama dengannya?


   Bila kasih mula membara, bahangnya mulai terasa. Akhirnya, Nazmi melafazkan ungkapan yang dinanti. Kasih berpadu namun tercalar bila cemburu menguasai akal fikiran. Tanpa usul periksa, Ifti Liyana menjatuhkan hukuman. Nazmi terkapai-kapai mencari punca.


   Permasalahan terungkai kini. Sukarnya mengucapkan kata maaf. Demi cinta dan sayangnya, Ifti Liyana membuang ego yang tersarat padu di hatinya. Dia yakin Nazmi tercipta untuknya. Yang akan melindungi dan mengasihinya hingga ke akhirnya.

   0 0
  1. 05/13/13--22:25: MASIH DI AWAN (TV2)
  2. MASIH DI AWAN (TV2)
   PELAKON: Ruby Oii, Fatimah Abu Bakar, Thor Ka Hong, Jefri Sulaiman serta Tania Zahra, Awi Rafael
   TARIKH: 14 Mei,
   MASA: 10 malam.   SINOPSIS MASIH DI AWAN (TV2)
   Masih Di Awan mengisahkan Jessica yang berminat menjadi guru. Walaupun dibuang keluarga, dia tetap meneruskan cita-citanya.

   Jessica menyambung pengajian di institusi perguruan dan berkenalan dengan Adam. Bapa Jessica menuduh Adam menghasut anaknya menjadi guru. Adam diugut dan dipukul, namun itu tidak menghalangnya terus bersahabat dengan Jessica.

   Apabila Jessica dimasukkan ke hospital kerana masalah hati, terbongkarlah kisah silam ayahnya dan ibu Adam.

   Apakah kesudahan perjuangan Jessica dan Adam, jangan ketinggalan menyaksikan Masih Di Awan akan bersiaran menerusi TV2 pada 13 Mei, jam 10 malam.


  older | 1 | .... | 23 | 24 | 25 | (Page 26) | 27 | 28 | 29 | .... | 60 | newer